Om oss
Brudevoll Kjøtt er en velkjent familiebedrift i Ulsteinvik. Vi har gjennom generasjoner levert høykvalitets kjøttprodukter til lokalbefolkningen og omegn. Våres fokus på tradisjonsrike oppskrifter og kvalitetsråvarer har gjort oss til en favoritt blant våre kunder.


Johannes Brudevoll begynte å jobbe med Karl Dalen i Ålesund i 1912. Karl Dalen var den største og mest seriøse slakterbutikken i Ålesund området på dens tid. Ålesund brant ned i 1904, samtidig som Keiser Wilhelm ferierte mye i området. Dette resulterte i at Keiser Wilhelm bidro til å bygge opp Ålesund igjen i kjent jugendstil. Keiser Wilhelm hadde ikke noe proviant fryseri ombord, men han hadde med seg slaktere og kjøttskjærere og kjøpte dyr rundt omkring i nærområdet. Etterhvert ble det Karl Dalen som ble hoffleverandør til Keiser Wilhelm og hans mannskap. Her var det Johannes Brudevoll som ofte leverte varene ombord og dette førte til at han blei kjent med menneskene som jobbet på båtene og lærte seg ulike slakteteknikker og produksjon som til dømes favoritt pølsen til Keiser Wilhelm, som er den såkallet Brudevoll møren i dag. Keiser Wilhelm hadde en unik slaktemetode. Dette var en teknikk Johannes Brudevoll brukte i motsetning til andre slaktere på Sunnmøre. Dette har gått i gjennom generasjoner og noe som Roger Brudevoll også har brukt i sin praksis.
Videre kom Johannes Brudevoll fra Brudevollen i Syvden, deretter flyttet de til Djupvika på Leikong og bosatt seg der. Derifra dro han til Ålesund til Karl Dalen, hvor han var ferdig utlært "mestersvenn" i 1916. Som 22 åring flyttet han til Ulsteinvik og begynte som slakter, kjøttskjærer og pølsemaker. Han bygde huset "Strandly" og i kjelleren på huset bygde han etter den tiden ett moderne pølsemakeri, og slakteri som sto ca. 50 meter borte ned med sjøen. Her kom bøndene med dyrene sine selv, da det ikke var biltransport på denne tiden.


I 1940 ble Johannes Brudevoll den 2. født, og dette skulle bli mannen som tok over Brudevoll Kjøtt etterhvert. "Johs" som han ble kallet måtte som alle andre hjelpe til hjemme. Etter endt militærtjeneste og pølsemakerskole i Oslo, kom han hjem og tok over styringen. Han drev da Brudevoll Kjøtt sammen med sin far og de andre ansatte på den tiden. De drev ennå med slakteri, kjøttskjæring og pølseproduksjon, i tillegg til butikkutsalg i 1.etg på huset. Etter noen år giftet han seg med Turid, og de to bestemte seg for å satse for fult. I 1980/81 sto nybygget ferdig med slakteri, nedskjæringsrom, pølsemakeri og butikksalg. Dette bygget står fortsatt den dag i dag.



Etter noen år begynte også Roger, yngste sønn til Johannes Brudevoll den 2. på pølsemakerskolen i Steinkjær. Og i 1995 var han ferdig utlært pølsemaker og slakter. Videre bygde Roger på eksisterende bygg og utvidet fryseri og kjølerom, samt utviding av butikken. Han innstalerte også heis og lagde klimarom for spekemat i 2.etg. Johannes Brudevoll den 2. døde i 2004, og Roger bestemte seg for legge ned avdelingen som drev med slakting. I fra 2005 og til i dag er Brudevoll Kjøtt kunde med Nortura, og får kjøttet sitt fra Nortura Førde.

I tillegg til dette har vi også lokalt ureist kjøtt fra okser som tilhører Brudevoll Gard. Denne gården befinner seg i Ulsteinvik og har et tett samarbeid med Brudevoll Kjøtt. Gården er drevet av dattera til Roger, Ingeborg.

I fra 1916 og til i dag har ikke Brudevoll Kjøtt endret på oppskrifter og holder fortsatt på godt og tradisjonelt håndverk. Vi gjør vårt beste, og dette har blitt anerkjent og verdsatt av lokalbefolkningen og andre i nærområdet. For dette er vi svært takknemlige. Vi har fått innpass i kjedene Norgesgruppen, Coop og Rema som ser verdien på å satse på lokalmat, ikke bare de store matleverandørene. Brudevoll Kjøtt har i tillegg fulgt det grønne skiftet. Det er fokus på minst mulig transport av råvarer, og prosessene rundt kjøttskjæring, produksjon og salg skjer på en og samme plass. Dette har resultert i at Brudevoll Kjøtt har mindre miljøavtrykk enn mange andre kjøttbedrifter.
Arbeidsmetodene og oppskriftene er uforandret fra "den tiden", og dette i lag med en moderne maskinpark sikrer en høyere kvalitet. De tradisjonelle metodene gir våre produkter en unik og autentisk smak som er vanskeligere å oppnå med moderne, automatiserte prosesser.
